Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

Završena izgradnja dvije stambene zgrade za 130 porodica sudija i sudskih službenika u Podgorici

Završena izgradnja dvije stambene zgrade za 130 porodica sudija i sudskih službenika u Podgorici
Datum objave: 20.05.2020 13:30 | Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Drago mi da je Vlada bila u prilici da udruži snage sa organima sudske vlasti, lokalnom samoupravom, sindikalnom organizacijom i privatnim investitorom kroz podršku ovom značajnom projektu, čija ukupna vrijednost premašuje 7 miliona eura, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin povodom završetka izgradnje dvije stambene zgrade za 130 porodica sudija i službenika i namještenika sudova u Podgorici.

Zahvalivši partnerskim organizacijama na uspješnoj saradnji na ovom značajnom projektu, potpredsjednik Pažin je još jednom ohrabrio i druge crnogorske opštine da slijede primjer Glavnog grada i da na sličan način podrže rješavanje sambenih potreba zaposlenih u pravosudnim institucijama u svojim sredinama.

„Štiteći integritet i dostojanstvo onih koji rade u državnim institucijama snažimo integritet i same države i vrijednosti na kojima baziramo evropsku budućnost Crne Gore,“ naglasio je.

Izrazio je uvjerenje da ni u teškom ekonomskom periodu koji predstoji crnogorsko društvo ne smije i neće zaboraviti na potrebe zaposlenih u pravosudnim institucijama, već da će nastaviti da, kroz ovakve i slične projekte, štiti integritet i dostojanstvo svih zaposlenih u pravosuđu.

Od crnogorskog pravosuđa, naglasio je, čitavo društvo s pravom ima velika očekivanja, jer je upravo pravosuđe čuvar i zaštitnik naših prava i sloboda, ali i oslonac ukupnog društvenog i ekonomskog napretka.

„Ova visoka očekivanja podrazumijevaju i obavezu društva da obezbijedi pristojan materijalni položaj zaposlenih u pravosuđu, na čijem ličnom i profesionalnom integritetu i dostojanstvu počiva svaka pravosudna institucija. Upravo podrškom ovakvim projektima, koji sudijama i njihovim saradnicima omogućavaju da na kvalitetan i povoljan način riješe svoje stambene potrebe, pokazujemo da crnogorsko društvo prepoznaje i cijeni društveni doprinos i značaj pravosuđa“, dodao je. 

Potpredsjednik Pažin je izrazio zadovoljstvo kontinuiranim unapređenjem materijalnog položaja zaposlenih u pravosudnim institucijama proteklih godina. „Naročito me raduje da će ove stambene zgrade biti dom ne samo sudija, već i njihovih saradnika, službenika i namještenika zaposlenih u podgoričkim sudovima, koji svojim radom svakodnevno daju nemjerljiv doprinos ostvarenju pravde i očuvanju bezbjednosti crnogorskih građana.“

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE