Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

Potpredsjednik Pažin razgovarao sa predstavnicima uglednih američkih organizacija civilnog društva

Potpredsjednik Pažin razgovarao sa predstavnicima uglednih američkih organizacija civilnog društva
Datum objave: 08.03.2020 10:26 | Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Na kraju radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama potpredsjednik Vlade Zoran Pažin razgovarao je, u Ambasadi Crne Gore u Vašingtonu, sa predstavnicima uglednih američkih organizacija civilnog društva.

Tom prilikom razmijenjena su mišljenja o aktuelnim političkim i društvenim prilikama i izazovima i ukazano na značaj objedinjavanja progresivnih društvenih snaga u pravcu daljeg demokratskog razvoja Crne Gore i regiona.

Profesor na Univerzitetu Džon Hopkins Danijel Server ocijenio je da je ključno za građane Crne Gore da nastave putem kojim su krenuli. „Krenuli su putem nezavisnosti, putem jednakih prava za sve građane i nadam se da će tim putem i nastaviti, uprkos miješanju Rusije i Srbije i uprkos ponašanju Srpske pravoslavne crkve. Sve ovo treba posmatrati u kontekstu garantovanja jednakih prava. I ako to možete da postignete, budućnost Crne Gore će biti osigurana,“ naglasio je Server. 

Za dalji napredak Crne Gore od presudne je važnosti da ostane na putu evroatlantskih integracija, saopštio je nakon susreta sa potpredsjednikom Pažinom Damir Marušić, viši saradnik Atlantskog savjeta u Vašingtonu, dodajući da svijet, Sjedinjene Američke Države i Evropa prate situaciju u Crnoj Gori.

„Crna Gora je znatno više napredovala u odnosu na ostatak regiona, naročito na putu ka članstvu u Evropskoj uniji i veoma je važno da uspije na ovom putu. Naročito nakon svih zastoja i prepreka koje su se pojavile sa evropske strane. Rekao bih da je, uprkos svemu što se dešava, uprkos tenzijama, od presudne važnosti da Crna Gora nastavljajući svoj napredak ukaže na mogućnosti i prokrči put ostalima u regionu da ostvare svoju konačnu sudbinu, rekao bih, u okviru porodice zapadnih država,“ zaključio je Marušić. 

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

VIDEO I FOTO: https://flic.kr/s/aHsmLMeiKP