Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

Potpredsjednik Pažin uručio ključeve od stanova zaposlenima u UIKS-u

Potpredsjednik Pažin uručio ključeve od stanova zaposlenima u UIKS-u
Datum objave: 30.12.2019 11:27 | Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE ZA POLITIČKI SISTEM, UNUTRAŠNJU I VANJSKU POLITIKU

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin uručio je danas ključeve od stanova u Podgorici koji su, u skladu sa odlukom Komisije za rješavanje stambenih potreba, dodijeljeni za četiri porodice zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, uključujući i porodicu pokojnog službenika UIKS-a Milana Radovića.

„Zadovoljstvo mi je da sam danas u prilici da prisustvujem rješavanju stambenog pitanja za jedan broj porodica zaposlenih u UIKS-u. Drago mi je da država na ovakav način iskazuje poštovanje za njihov rizičan i odgovoran rad. Ovo je samo dio podrške države za rješavanje ovog važnog životnog pitanja zaposlenih u UIKS-u. Ovakva podrška biće nastavljena i Vlada je za tu namjenu obezbijedila 1,1 milion eura,“ naglasio je potpredsjednik Pažin.

Uvažavajući potrebe zaposlenih u sistemu izvršenja krivičnih sankcija, Vlada Crne Gore je opredijelila sredstva u visini od 1,1 miliona eura koja će parcijalno, u naredne četiri godine, uplatiti na račun novoformirane Stambene zadruge službenika UIKS-a, u cilju rješavanja stambenih potreba zaposlenih u zatvorskom sistemu Crne Gore.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE ZA POLITIČKI SISTEM, UNUTRAŠNJU I VANJSKU POLITIKU