Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

Obezbijeđen softver za modernizaciju zatvorskog sistema u Crnoj Gori

Obezbijeđen softver za modernizaciju zatvorskog sistema u Crnoj Gori
Datum objave: 05.11.2019 16:06 | Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE ZA POLITIČKI SISTEM, UNUTRAŠNJU I VANJSKU POLITIKU

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin i ministarka pravde Republike Srbije Nela Kuburović potpisali su danas u Beogradu Protokol o ustupanju informatičkog rješenja za potrebe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Crne Gore.

U skladu sa navedenim protokolom, Ministarstvo pravde Srbije ustupiće crnogorskom Ministarstvu pravde prava na korišćenja i prilagođavanja „source code-a“ informatičkog rješenja prilagođenog zatvorskom sistemu, u cilju uspostavljanja informacionog sistema za praćenje životnog ciklusa zatvorenika koji se nalaze u zatvorima u okviru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Riječ je o softveru koji omogućava praćenje relevantnih podataka vezanih za lica lišena slobode, kao i poboljšanje efikasnosti i bolju kontrolu rada sistema izvršenja krvičnih sankcija.

Prilikom potpisivanja protokola, potpredsjednik Pažin je zahvalio ministarki Kuburović na ustupljenom informatičkom rješenju koje će doprinijeti modernizaciji zatvorskog sistema u Crnoj Gori.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE ZA POLITIČKI SISTEM, UNUTRAŠNJU I VANJSKU POLITIKU