Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

Crna Gora domaćin plenarne sjednice Venecijanskog kluba

Crna Gora domaćin plenarne sjednice Venecijanskog kluba
Datum objave: 05.06.2019 12:38 | Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE ZA POLITIČKI SISTEM, UNUTRAŠNJU I VANJSKU POLITIKU

Ispis Štampaj stranicu


Venecijanski klub, čiji su članovi direktori za komunikacije vlada država članica EU i evropskih institucija, održaće svoju plenarnu sjednicu u četvrtak i petak, 6. i 7. juna 2019. godine, u Dvorcu kralja Nikole u Baru. Crna Gora je prva zemlja izvan Evropske unije koja je domaćin plenarne sjednice Venecijanskog kluba u 33 godine postojanja ovog uglednog evropskog foruma.

Sjednicu će otvoriti potpredsjednik Vlade Zoran Pažin. Uvodna obraćanja potpredsjednika Pažina, šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aiva Orava i generalnog sekretara Venecijanskog kluba Vinćenca Levoćija u Dvorcu kralja Nikole u Baru, u četvrtak 6. juna, od 9.00 do 9.30, biće otvorena za medijsko praćenje.

Venecijanski klub (Club of Venice) je evropska strukovna mreža koja okuplja direktore za komunikacije vlada država članica i institucija Evropske unije, a u novije vrijeme i vlada država kandidata za članstvu u EU.

Na plenarnoj sjednici Venecijaskog kluba u Crnoj Gori biće razmatrana pitanja komunikacionih strategija za uklučivanje građana u evropske politike, iskustva iz nedavno završenih evropskih izbora, borba protiv dezinformacija, komuniciranje politike proširenja i razvoj komunikacionih kapaciteta i prakse evropskih institucija, država članica i zemalja kandidata za članstvo u EU. Riječ je o prvom skupu ove vrste koji je okupio zvaničnike vlada država članica EU i evropskih institucija nakon izbora za Evropski parlament.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE