Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте потпредсједника Владе

>

Церемонија обиљежавања Дана Уједињених нација

Датум објаве: 23.10.2017 14:59 | Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Поводом 72. годишњице од усвајања Повеље Уједињених нација, Влада Црне Горе и Систем Уједињених нација у Црној Гори организоваће сјутра, 24. октобра 2017. године у 19:00 сати на Вили „Горица“ заједничку церемонију обиљежавања Дана Уједињених нација. Тема овогодишњег обиљежавања је „У сусрет одрживој будућности“. 

Домаћини церемоније ће бити Зоран Пажин, потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику и министар правде и Фиона Меклуни, стална координаторка Система УН у Црној Гори. 

У фокусу јубилеја биће ретроспектива 72 године рада Уједињених нација као и будућност свјетске организације у контексту Агенде одрживог развоја до 2030. године коју су свјетски лидери усвојили на Генералној скупштини УН 2015. године. Нови развојни план, који се темељи на седамнаест Циљева одрживог развоја, представља визију бољег свијета, универзални план за искорјењивање сиромаштва, очувања планете, успостављање мира и омогућавање прогреса за све људе.

Новинари, фото-репортери и видео сниматељи улазе у Вилу „Горица“ коришћењем годишње акредитационе картице Владе Црне Горе за 2017. годину која важи уз лични идентификациони документ. 

Новинари и сниматељи који немају годишњу акредитацију треба да затраже правовремено од Службе за односе с јавношћу издавање дневне акредитације. Захтјев потписан од стране овлашћеног лица и овјерен печатом потребно је послати електронском поштом на адресу пр@гов.ме или телефаксом на број +382 20 482 938 најкасније сјутра до 15:00 сати.


КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ