Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

Ceremonija obilježavanja Dana Ujedinjenih nacija

Datum objave: 23.10.2017 14:59 | Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Povodom 72. godišnjice od usvajanja Povelje Ujedinjenih nacija, Vlada Crne Gore i Sistem Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori organizovaće sjutra, 24. oktobra 2017. godine u 19:00 sati na Vili „Gorica“ zajedničku ceremoniju obilježavanja Dana Ujedinjenih nacija. Tema ovogodišnjeg obilježavanja je „U susret održivoj budućnosti“. 

Domaćini ceremonije će biti Zoran Pažin, potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde i Fiona Mekluni, stalna koordinatorka Sistema UN u Crnoj Gori. 

U fokusu jubileja biće retrospektiva 72 godine rada Ujedinjenih nacija kao i budućnost svjetske organizacije u kontekstu Agende održivog razvoja do 2030. godine koju su svjetski lideri usvojili na Generalnoj skupštini UN 2015. godine. Novi razvojni plan, koji se temelji na sedamnaest Ciljeva održivog razvoja, predstavlja viziju boljeg svijeta, univerzalni plan za iskorjenjivanje siromaštva, očuvanja planete, uspostavljanje mira i omogućavanje progresa za sve ljude.

Novinari, foto-reporteri i video snimatelji ulaze u Vilu „Gorica“ korišćenjem godišnje akreditacione kartice Vlade Crne Gore za 2017. godinu koja važi uz lični identifikacioni dokument. 

Novinari i snimatelji koji nemaju godišnju akreditaciju treba da zatraže pravovremeno od Službe za odnose s javnošću izdavanje dnevne akreditacije. Zahtjev potpisan od strane ovlašćenog lica i ovjeren pečatom potrebno je poslati elektronskom poštom na adresu pr@gov.me ili telefaksom na broj +382 20 482 938 najkasnije sjutra do 15:00 sati.


KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE