Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте потпредсједника Владе

>

Потпредсједник Пажин састао се са сенаторком Француске Републике Конвеј-Муре

Потпредсједник Пажин састао се са сенаторком Француске Републике Конвеј-Муре
Датум објаве: 20.10.2017 11:05 | Аутор: Кабинет потпредсједника Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику

Испис Штампај страницу Видео Видео


Служба за односе с јавношћуСлужба за односе с јавношћу
        
Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин примио је данас чланицу Сената Француске Републике Елен Конвеј-Муре, у оквиру њене радне посјете Црној Гори.

Захваљујући на подршци Француске током приступања Црне Горе НАТО савезу, потпредсједник Пажин је изразио очекивање да ће Француска наставити да препознаје напредак наше државе и у оквиру процеса европске интеграције. Потпредсједник је упознао саговорницу с актуелним стањем преговарачког процеса Црне Горе с Европском унијом, с посебним акцентом на активности из области владавина права. Потпредсједник је захвалио Француској и за подршку коју пружа у припремним активностима и преношењу добре праксе у области кодификације грађанског права. 

Сенаторка Конвеј-Муре је честитала Црној Гори чланство у НАТО алијанси и саопштила да ће Француска наставити да пружа допринос даљем процесу чланства Црне Горе у Европкој унији са политичког и експертског нивоа. Сенаторка је значајним оцијенила и активности које обије државе спроводе у правцу промоције француског језика имајући у виду статус Црне Горе у Међународној организацији Франкофоније.

Саговорници су се позитивно осврнули и на активности Владе Црне Горе и ресорног министарства у правцу континуиране подршке нашој дијаспори у Француској у изучавању црногорског језика.

Заједнички је препознат простор за даље јачање веза двије државе у правцу представљања економских потенцијала Црне Горе међу француским инвеститорима. Саговорници су се сагласили и о важности даље промоције туристичких капацитета Црне Горе са циљем одржавања тренда раста броја посјета француских туриста нашој држави током љетње и зимске туристичке сезоне.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ