Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте потпредсједника Владе

>

Коизвјестиоци ПССЕ: Евидентни многи позитивни резултати Црне Горе у владавини права

Коизвјестиоци ПССЕ: Евидентни многи позитивни резултати Црне Горе у владавини права
Датум објаве: 03.10.2017 11:45 | Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу Видео Видео


Служба за односе с јавношћуСлужба за односе с јавношћу
      
Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин састао се данас са коизвјестиоцима Парламентарне скупштине Савјета Европе за Црну Гору (ПССЕ) Ионутом–Марианом Строеом и Андреом Ригонијем, у оквиру њихове званичне посјете црногорским институцијама, политичким субјектима и организацијама цивилног сектора.

Подсјећајући на постигнуте успјехе Црне Горе у протеклом десетогодишњем периоду, од чланства наше државе у Савјету Европе, потпредсједник Пажин је истакао да Црна Гора досљедно испуњава обавезе из чланства, строго водећи рачуна о обавезама које су посебно препознате препорукама из резолуција ПССЕ. На интересовање саговорника, потпредсједник Пажин је упознао о тренутном стању реформских активности у области правосуђа, борби против корупције, слободи медија и политици јачања цивилног сектора.

Коизвјестилац Строе саопштио је да су у области владавине права евидентни многи позитивни резултати и да је прилично оптимистичан у антиципирању гледишта ПССЕ на Црну Гору у периоду који слиједи. Коизвјестилац Ригони је нагласио да цијени стабилност Црне Горе која се промовише и у региону. Ригони је саопштио да је свјестан који су напори уложени да би се постигли досадашњи успјеси Црне Горе на спољнополитичком плану, а да држави и народу Црне Горе треба одати признање за остварено чланство у НАТО савезу.

Посебно интересовање саговорника током састанка било је усмјерено на упознавање са ставом Владе о актуелној политичкој ситуацији у Црној Гори. Потпредсједник Пажин је изразио наду да ће опозиција схватити важност своје позиције у друштву и дјеловања у политичком животу Црне Горе. Пажин је саопштио да је Влада у потпуности спремна за разговор са опозиционим представницима у оквиру институција Црне Горе, а посебно у дијелу потребе пуне имплементације препорука из Извјештаја ОЕБС/ОДИХР о посљедњим парламентарним изборима. Заједнички је констатована потреба остваривања дијалога између власти и опозиције и изражено неразумијевање за дјеловање појединих опозиционих партија на бази ултиматума.

Саговорници су оцијенили веома важним потребе интензивног и проактивног приступа обије стране у контексту укидања процеса пост-мониторинга Савјета Европе за Црну Гору, имајући у виду остварене резултате у протеклом периоду.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ